Bulgaarias hukkus rongiõnnetuses viis inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bulgaarias tappis propaani vedanud kaubarongi rööbastelt väljasõit ja plahvatus viis inimest, vahendab BBC. 

Rööbastelt välja sõitnud rongi kaks vedelgaasi tsisterni plahvatasid, hukkus vähemalt viis ja raskeid vigastusi sai 29 inimest, teatasid tuletõrjujad. Tervishoiuminister Petar Moskovi sõnul on 29 vigastatut kriitilises seisundis.  «Ohvrite arv tõuseb üle viie. Mitme vigastatu kehal on 90 protsendi ulatuses põletushaavad.» 

Kirde-Bulgaarias Hitrino külas hävis tsisternide plahvatuse tõttu raudteejaam ja vähemalt 50 hoonet, ütles Bulgaaria tuletõrjeameti juht Nikolai Nikolov. Plahvatuspaigast 200 meetri raadiuses hävisid kõik hooned. Valitsus käskis plahvatanud rongi ümbritseva ala evakueerida. Kaks vagunit tabasid ka elektriliine. «Kaks pahvatust põhjustasid tulekahju ja rikkusid vähemalt 20 maja,» sõnas Reutersile Bulgaaria siseministeeriumi kõrge ametnik Georgi Kostov.

Siseministeeriumi teatel tegelevad päästetöödega 200 inimest.

Peaminister Boiko Borisov teatas, et kuulutab esmaspäeva leinapäevaks, ja kutsus rahvast ohvrite abistamiseks verd loovutama.

Õnnetuse põhjus pole teada. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles