USA massitulistaja puhkes istungil oma teo kirjeldust kuuldes naerma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dylan Roof
Dylan Roof Foto: AFP/SCANPIX

Dylann Roof tahtis, et maailm teaks, kui palju ta mustanahalisi inimesi vihkab. Seetõttu valiski ta ajaloolise afroameeriklaste kiriku Charlestonis ja avas seal kohalviibijate suunas tule, vahendab AP.

Roof plaanis algselt rünnata uimastiäritsejaid, kuid kartis, et nad tulistavad vastu.

Eilsel lindistatud kohtuistungil puhkes ründaja mitu korda naerma ja tegi juhtumit kirjeldades tulistamisžeste. Roof sõnas, et tahtis ellu jätta vähemalt ühe inimese, kes kiriku sündmusi edasi saaks kanda.

Roofile ei meeldinud, et ohvrid laudade alla peitudes tema missiooni keerulisemaks muutsid.

2015. aasta 17. juunil tappis 22-aastane noormees üheksa kirikus viibinud inimest. «Seal ei viibinud nii palju inimesi,» ei uskunud Roof FBId, kes talle istungil hukkunute arvu teatas. «Kas te valetate mulle?»

Peale Roofile juhtunu asjaolude kirjeldamist küsiti temalt, kuidas ta ennast tunneb. «See teeb mind kurvaks,» sõnas Roof, kes pidas eelnevalt võimalikuks, et surmas viis inimest.

Roof valmistus rünnakuks hoolikalt ette. Tal oli kaheksa padrunisalve ja igas neist 11 kuuli, et ta saaks 88 korda tulistada. 88 on valgenahaliste ülemvõimu pooldajate hulgas austatud number- see tähistab Heil Hitlerit, sest H on tähestiku kaheksas täht.

Roof plaanis ka ennast tappa, kuid mõtles ümber, kui ta ei nainud kiriku ümbruses kohe peale massitapmist politseinike.

Roofi ema sai eilse istungi ajal rabanduse. Tema seisud ei ole teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles