Trump võttis sihikule CIA (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA peakorteri fuajee.
CIA peakorteri fuajee. Foto: Reuters/ScanPix

USA tulevase presidendi Donald Trumpi meeskond tegi maha Luure Keskagentuuri (CIAd), sest nad väidavad, et Venemaa aitas neil presidendivalimised võita, vahendab CNN. 

Jahmatava vastusega väidetele, et Venemaa segas ennast USA valimistesse, riskib Trumpi meeskond CIAga vaenu alustamist juba enne, kui uus president ametisse astub. «Tegu on samade inimestega, kes väitsid, et Saddam Husseinil oli massihävitusrelvi,» seisis karmis allkirjastamata avalduses.

Iraagis tehtud vea ajal CIAd juhtinud meeskond vahetati välja juba tükk aega tagasi, kuid Trumpi meeskonna kommentaarid võivad mõjutada luureagentuuri suhtumist uude presidenti.

Mitmed Venemaa juurdlusega kursis olevad isikud kinnitasid CNNile, et CIA on aina enam veendunud, et Moskva eesmärk oli edendada Trumpi võidušansse, mitte lihtsalt poliitilist protsessi segada. The Postis kirjutati eile, et USA ametnike kinnitusel CIA-le teada Moskvaga seotud isikud, kes andsid Wikileaksile tuhandeid Trumpi vastaskandidaadi Hillary Clintoni kampaaniajuhi John Podesta ja tema erakonnakaaslastega seotud e-kirju

Trump on mitu korda väitnud, et puuduvad igasugused tõendid selle kohta, et Venemaa, kellega ta lubas pühalikult suhteid parandada, etendas osa USA valimistel. «Ma ei usu, et nad ennast sellesse segasid,» sõnas Trump ajakirjale Time ja lisas, et neil väidetel on poliitiline tagamõte.

Venemaa eitab igasugust USA valimistesse sekkumist ja nõuab, et neile esitataks enne süüdistusi sellesisulised tõendid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles