George W. Bush loobus konverentsist, kuhu oli kutsutud ka Assange

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ekspresident George W. Bush
USA ekspresident George W. Bush Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide ekspresident George W. Bush otsustas mitte osaleda Denveri majanduskonverentsil, kuna sinna oli kutsutud ka Wikileaksi asutaja Julian Assange.

Wikileaks ja praegu Suurbritannias koduarestis viibiv Assange sattusid USA võimude viha alla pärast salajaste diplomaatiliste memode avalikkuse ette toomist, vahendas Reuters.

«Pärast seda, kui president Bush oli kuulnud, et ka Julian Assange’i kutsuti samale nõupidamisele, otsustas ta oma esinemise ära jätta,» edastas Bushi pressiesindaja David Sherzer.

Tegelikkuses ei saa Denveri sõita ka Assange, kuna kohtuprotsess Ühendkuningriigis on pooleli ja ta ei tohi Põhja-Londonist lahkuda.

Londoni Belmarshi magistraadikohus otsustas üleeile, et Wikileaksi asutaja Julian Assange tuleb Rootsi võimudele välja anda. Rootsi võimud nõuavad Assangeäi kohtu ette väidetavate vägistamissüüdistuste tõttu.

Assange püüab teha kõik selleks, et mitte astuda Rootsis kohtu ette ja kaebab seetõttu otsuse edasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles