USA politseinikud lasid maha inimesi ähvardanud mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumteri politsei sündmuskohal.
Sumteri politsei sündmuskohal. Foto: WLTX

Lõuna-Carolina osariigis asuvas Sumteri linnas lasid politseinikud laupäeval kaubanduskeskuse lähedal maha mehe, kes oli inimesi relvaga ähvardanud, teatasid USA võimuesindajad.

Politsei sai õhtul hädakõne, milles naine teatas, et ei julge kaubanduskeskusest lahkuda, sest väljas seisab tema meestuttav, kes sihib relvaga tema autot.

Politsei eestkõneleja Tonyia McGirti sõnul põgenes 35-aastane Waltki Cermoun Williams politsei saabudes maasturiga, kuid rammis sealsamas kahte sõidukit ja jätkas põgenemist jalgsi.

Järgnes kähmlus politseinike ja kahtlusaluse vahel, mis lõppes tulistamise ja Williamsi surmaga.

Politsei eestkõneleja ei avaldanud politseinike ega kahlusaluse rassilist kuuluvust. Keegi teine vahejuhtumis viga ei saanud.

Charlotte linnas lasid politseinikud septembris maha 43-aastane mustanahalise Keith Lamont Scotti, kes keeldus relva loovutamast. Linnas puhkesid seejärel vägivaldsed rahvarahutused ja Põhja-Carolina osariigi kuberner kuulutas välja eriolukorra. Kesklinnas toimunud meeleavaldusel sai tulistamises haavata protestija, kes hiljem suri. Linna saadeti politsei eriüksused ja rahvuskaardi sõdurid ning kehtestati ka öine liikumiskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles