Amazoni töötajad on sunnitud elama telkides, et nad õigel ajal tööle jõuaksid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni logo
Amazoni logo Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigis Šotimaal Dunfermline’is asuva Amazoni esinduse töötajad peavad jõulude eelsel kiirel ajal magama töökoha lähedal metsas telkides, et nad õigel ajal töökohta jõuaksid.

E-kaubandusega tegeleva Amazoni esindus ja suur laohoone asuva M90 kiirtee lähedal ja sellel teel sõitnud on märganud seal mitut telki, edastab metro.co.uk.

Anonüümseks jääda soovinud töötaja sõnul ei hooli juhtkond töötajatest, vaid sunnib neid orja kombel rabama, sest need, kes ei ole sellise töökoormusega nõus, vallandatakse.

Töötaja teatel magab ta juba mõnda aega töökoha lähedal telgis, kuna see on odavam ja kiirem, kui igal hommikul Perthist kohale sõitmine.

«Amazonil peaks olema häbi, et nad maksavad oma töötajatele nii vähe palka, et talvisel ajal tuleb metsas telgis magada ja sellega raha kokku hoida, et toime tulla. See firma teenib palju, kuid töötajatesse suhtub nagu orjadesse, eriti veel jõulueelsel perioodil,» teatas anonüümne töötaja.

Amazoni esindaja teatel pakuvad nad oma töötajatele konkurentsivõimelist palka ja mitmeid soodustusi ning nii alaliste kui ajutiste töötajate heaolu eest kantakse hoolt.

«Oleme loonud viimase viie aastaga üle Ühendkuningriigi tuhandeid uusi töökohti. Maksame konkurentsivõimelist palka, mis algab 3,75 naela suurusest tunnitasust ja seda makstakse hoolimata vanusest ning ületundide eest maksame 11 naela tunnis,» selgitas Amazoni juhtkond.

Amazoni firmal on Šotimaal Dunfermline’is 1500 alalist töötajat ning veel 4000 inimest palgatakse jõulude ja uueaasta perioodiks, mil kingitusi tehakse rohkem ja tellimusi on rohkem. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles