Trumpi ministrivalik meenutab tõsieluseriaali

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson (vasakul) ja Vladimir Putin 2012. aastal Musta mere ääres asuvas Tuapse kuurortlinnas.
Rex Tillerson (vasakul) ja Vladimir Putin 2012. aastal Musta mere ääres asuvas Tuapse kuurortlinnas. Foto: Mihhail Klimentjev/ITAR-TASS/Scanpix

Ühendriikide suurima energiaettevõtte ExxonMobil tegevjuhi Rex Tillersoni nimi võimaliku uue välisministrina kerkis Ühendriikide meedias esile möödunud nädalal. Välisministri otsingud on praeguseks väldanud umbes kuu ning ametikohale on välja pakutud kümmekond nime.

Oma kabinetti koostav Donald Trump on korduvalt vestelnud teda presidendivalimiste kampaania ajal teravalt kritiseerinud Mitt Romneyga. Võimalike kanditaatidena on mainitud ka senaator Bob Corkerit, erukindral David Petraeusi ning New Yorgi endist linnapead Rudy Giulianit, samuti eruadmiral James G. Stavridist ja Ühendriikide kunagist suursaadikut ÜRO juures John Boltonit.

Päevaleht Washington Post võrdles Trumpi välisministriotsinguid äriteemalise tõsielusõuga «Apprentice» («Õpipoiss»). Trump otsis ülemaailmset tähelepanu pälvinud telesaates 14 hooaja jooksul oma meeskonda uusi liikmeid, tihti kaotajaid kritiseerides ja alandades. Uuel hooajal asendab sarjas Valgesse Majja kolivat Trumpi Arnold Schwarzenegger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles