Suurbritannias puhkes poliitskandaal peaministri pükste ümber (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Stefan Wermuth/PA Wire/PA Images/Scanpix

Poliitikute omavaheline ärapanemine on saavutanud uue mõõtme Suurbritannias, kus seekordne sõnasõda näib olevat alguse saanud nahkpükstest, vahendab BBC. 

Veidi enam kui kahe nädala eest andis Briti peaminister Theresa May oma kodus intervjuu Sunday Timesile. Ta rääkis oma lapsepõlvest ja kirjeldas, millist muret Brexit talle põhjustab. Avalikkusele jäi aga artiklist silma vaid üks asjaolu - May püksid ja nende väidetavalt 995-naelane (1200 eurot) hind.

«Mul pole nahkpükse. Ma pole vist elus ühelegi riideesemele sellist summat kulutanud, välja arvatud mu pulmakleit,» kritiseeris Timesile peaministri pükse haridusminister Nicky Morgan ja lisas, et konservatiivid on seda isekeskis ka arutanud.

Sellest kommentaarist sai püksiskandaal hoo sisse.

«Minu arvates olid Nicky Morgani kommentaarid väga seksistlikud. Ta ei kritiseerinud kunagi endise peaministri David Cameroni äärmiselt kalleid ülikondi,» teatas Daily Mailile parlamendiliige Nadine Dorries.

Lugu, mida nüüd kutsutakse Trousergate’iks (1970. aastal USAs president Richard Nixoni ümber keerelnud Watergate’i skandaali järgi), ei kadunud aga kuskile. Pühapäeval avaldas Mail on Sunday nendeni jõudnud sõnumivahetuse Morgani ja peaministri nõuniku Fiona Hilli vahel.

Hill oli saatnud endisele konservatiivist ministrile Alistair Burtile sõnumi, et viimane enam kunagi Morganit Downing Streeti majja nr 10 peetavatele koosolekutele ei tooks. Morgan sai sõnumist teada ja kirjutas Hillile: «Kui sulle ei meeldi miski, mis ma olen teinud või öelnud, siis palun suhtle minuga otse. Ükski mees ei too mind koosolekule.»

«Sinu meeskond kutsub mind sinna. Kui sa mu vaateid ei soovi, pead nendega rääkima,» lisas ta.

«Noh, seda ta (Burt) just tegigi. Vot nii!» vastas Hill Morganile.

Lisaks sellele tuli May ja Morgani vahelisest meediasse lekkinud kirjavahetusest avalikuks sõnavahetus plaani üle illegaalsete immigrantide koolis käivad lapsed nii-öelda teisejärguliseks muuta.

May pole Trousergate'i kommenteerimist vajalikuks pidanud. 

Theresa May kandmas suure tähelepanu osaliseks saanud pükse. Foto:
Theresa May kandmas suure tähelepanu osaliseks saanud pükse. Foto: Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles