Venemaa kardab USA raketikilbi edasist laienemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: Rodionov Vladimir/ITAR-TASS

Venemaa ei ole kindel, et USA piirdub oma raketikilbi Euroopasse laiendamisel ainult Poola ja Tšehhiga.


«On selge, et kumbki nimetatud Euroopa riikidest ei kujuta iseenesest Venemaale mingit ohtu. Kuid kui otsuseid langetatakse sellisel viisil, konsulteerimata, ka mitte oma partneritega NATO-s ja EL-is, siis tekib tunne, et homme võib tulla otsus laienemisest, uute õhutõrjesüsteemide rajamisest,» kurtis Venemaa president Dmitri Medvedev kolmapäeval Prantsusmaal Evianis konverentsil, vahendas Interfax.

«Seda laadi otsuste tegemise praeguse unipolaarsuse juures ei saa selles osas olla mingeid garantiisid. Igatahes meile, Vene Föderatsioonile,» ütles president.
«Piki meie välispiiri käib täie hooga sõjabaaside rajamine. Tšehhi ja Poola territooriumile luuakse globaalse raketikilbi kolmandat positsioonipiirkonda. Raketihulk pole muidugi teab mis suur, kuid küsimus on: milleks seda tarvis, mis on selle taga? Ja miks nende otsuste tegemisel ei peetud liitlastega nõu?» ütles Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles