Rahutused Põhja-Aafrikas turgutavad turismindust Hispaanias

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari keskpaik Tenerifel Bajamari rannikul.
Veebruari keskpaik Tenerifel Bajamari rannikul. Foto: SCANPIX

Rahutused turistide seas populaarses Egiptuses ja Tuneesias suurendasid puhkajate huvi Hispaania vastu.

Turismiministeeriumi andmetel külastas Hispaaniat jaanuaris 2,66 miljonit välisturisti, mis on 4,7 protsenti enam kui mullu samal ajal, vahendas AFP. Tegelikult on tegemist puhkajate arvu esimese suurenemisega koguni viimase 18 kuu jooksul.

Enim on kasu saanud Kanaari saared, mida jaanuaris külastas 866 476 välismaist turisti. See on 8,8 protsenti enam kui jaanuaris 2010.

Hispaania on viimastel aastatel jäänud alla Egiptuses Punase mere ääres ja Tuneesias Vahemere ääres asuvatele puhkekohtadele. Nimelt on need paigad päikest otsivate Saksa või Briti turistide jaoks Hispaaniast odavamad, kuid enamvähem samal lennukaugusel.

Hispaania turismiminister Miguel Sebastian tunnistas, et turismitööstus on lõiganud kasu kriisidest Egiptuses ja Tuneesias. Samas tunnistas ta, et tegelikult püüavad nad tõsta konkurentsivõimet ja suurendada Hispaaniale tehtavat reklaami välismaal, eriti Hiinas, Venemaal ja Indias.

Kanaari saarte omavalitsuse teatel ennustavad turismifirmad, et eelmise talvehooajaga võrreldes külastab saarestikku 300 000 turisti rohkem. Enamik reisikorraldajaid paneb talvisele puhkustehooajale punkti aprilli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles