Välismaa lühiuudised 14.12.2016

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: AP/Scanpix

TSITAAT

Pole vahet, kui tark sa oled.

Ühendriikide president Barack Obama kritiseeris Donald Trumpi otsust loobuda riigipeana igapäevastest luurebriifingutest.

Trump valis Tillersoni välisministri kandidaadiks

Donald Trump nimetas eile välisministri kandidaadiks naftafirma ExxonMobil tegevjuhi Rex Tillersoni. «Rex teab, kuidas juhtida ülemaailmset ettevõtet, mis on otsustava tähtsusega välisministeeriumi edukaks juhtimiseks. Tema suhetele liidritega üle kogu maailma ei ole kellelgi midagi võrdväärset vastu panna,» põhjendas Trump. Tillersoni peab ametisse kinnitama senat. Mõned vabariiklased ja demokraadid on väljendanud muret Tillersoni sidemete pärast Venemaaga. «Mitte ainult presidendil, vaid ka teistel Venemaa esindajatel on Tillersoniga head ja töised suhted,» kommenteeris Vene presidendi abi välispoliitika küsimustes Juri Ušakov. Välisminister Sergei Lavrov nimetas Tillersoni aga pragmaatikuks. AFP/BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles