Trump nimetab meedia andmetel siseministriks Ryan Zinke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Zinke võib saada USA siseministriks.
Ryan Zinke võib saada USA siseministriks. Foto: Albin Lohr-Jones/SIPA/Albin Lohr-Jones/SIPA

USA presidendiks valitud Donald Trump valis riigi tulevaseks siseministriks merejalaväe eriüksuse endise komandöri ja praeguse Montana kongresmeni Ryan Zinke, kirjutasid kolmapäeval võrguleht Politico ja väljaanne Washington Post.

Väljaannete allikate koheselt pole 55-aastane Zinke veel vastanud, kas ta võtab ametikoha vastu.

Zinke esindajad keeldusid Politicole informatsiooni kommenteerimast ja selles osas pole sõna võtnud ka Trumpi üleminekumeeskond.

Zinke on olnud juba pikemat aega Trumpi toetaja.

Politico informatsiooni kohaselt helistas Trump Zinkele eelmise nädala neljapäeval ja kutsus ta vestlusele.

"Presidendiks valitud Donald Trumpil ja mul oli väga positiivne kohtumine, kus me rääkisime muu hulgas Montana asjadest. Oleme mõlemad tuleviku suhtes väga lootusrikkad," kommenteeris Zinke pärast kohtumist.

Politico hinnangul võtab Zinke pakkumise vastu.

Zinke tegutses eriüksuse Navy Seal ohvitserina aastatel 1986-2008 ja läks siis poliitikasse. Zinke on lõpetanud Oregoni ülikooli geoloogiateaduskonna ning tal on magistrikraad äritegevuse rahastamise ja rahvusvahelise ärijuhtimise alal San Diego ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles