Prantsusmaa parlamendi alamkoda hääletas eriolukorra pikendamise poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnaku ohvrite mälestamine Bataclani juures.
Terrorirünnaku ohvrite mälestamine Bataclani juures. Foto: Irina Kalashnikova/SIPA/Irina Kalashnikova/SIPA

Prantsusmaa parlamendi alamkoda hääletas kolmapäeva varahommikul eriolukorra pikendamise poolt kuni järgmise aasta 15. juulini, teatasid võimuesindajad.

Rahvusassamblees hääletas eriolukorra pikendamise poolt 288 ja vastu oli 32 rahvaesindajat. Vastu hääletasid vaid mõned vasakpoolsed ja paremtsentristid ning protestivad rohelised.

Eriolukorra pikendamisega peaks neljapäeval nõustuma ka senat.

Prantsusmaal kehtib eriolukord alates 2015. aasta 13. novembri Pariisi terrorirünnakutest, milles hukkus 130 inimest. Eriolukorda, mis annab politseile lisavolitused läbiotsimiste ja kahtlustatavate koduaresti panemiseks, pikendatakse juba viiendat korda.

Prantsuse valitsus teatas juba laupäeval plaanist pikendada eriolukorda järgmise aasta presidendivalimistesse järgsesse aega, viidates pühasõdalaste rünnakute ohule valimiste ajal. Prantsuse presidendivalimiste esimene ja teine voor peetakse vastavalt 23. aprillil ja 7. mail. Juunis peetakse parlamendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles