Ku Klux Klani liikmete vahel tekkis enne Trumpi võiduparaadi kaklus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ku Klux Klani liige William Hagen
Ku Klux Klani liige William Hagen Foto: HO/AFP/Scanpix

USA meedia teatel toimus detsembri alguses Põhja-Carolinas juhtum, milles valgenahaliste ülemvõimu propageerivarühmituse Ku Klux Klan liikmete vahel tekkis kaklus ning milles üks isik sai pussitamise tõttu vigastada.

Ku Klux Klan korraldas presidendivalimised võitnud vabariiklase Donald Trumpi, keda nad peavad niiöelda oma meheks, auks 2. detsembril võiduparaadi, kuid enne selle algust tekkisid probleemid.

Indiana osariigist pärit Ku Klux Klani liige, 47-aastane Richard Dillon sõnas politseile, et klanni üks juhtidest, 50-aastane William Hagen pussitas teda pärast nende vahel lahvatanud sõnasõda.

Ku Klux Klani liige William Hagen
Ku Klux Klani liige William Hagen Foto: HO/AFP/Scanpix

Dilloni teatel sai juhtum alguse sellest, et ta kritiseeris Hagenit, kes korraldas Calfornias veebruaris Ku Klux Klani sündmuse ilma, et sel oleks olnud turvateenistust. Sel sündmusel toimus inimelusid ohtu seadnud kaklus. 

Dillon vabandas hiljem, kuid Hagenile sellest ei piisanud, vaid ta ründas koos veel ühe Ku Klux Klani liikme, Richard Barkeriga Dillonit.

Los Angeles Timesi teatel arreteeris politsei nii Hageni kui Barkeri, keda süüdistatakse pussitamises ja rünnakus. Seda kinnitas Põhja-Carolina Caswelli piirkonnas politsei.

Dilloni sõnul oli juba Ku Klux Klani liikmete kogunemise alguses Barker tema vastu ja ta ässitas Hagenit tema vastu üles. Meeste vahel tekkis alguses kaklus, kus läksid rusikad käiku, kuid siis haaras Hagen pussnoa ja lõi sellega Dillonile nii rinna- kui näopiirkonda.

Huffington Posti teatel oli Hagen üks neist, kes käivitas veebruaris Californias Anaheimis toimunud Ku Klux Klani kokkusaamisel kakluse. Liikmed olid tarbinud alkoholi ja nende vahel tekkis tüli.

Ku Klux Klani lipp
Ku Klux Klani lipp Foto: JOHN MOORE/AFP/Scanpix

Juhtumis said kolm isikut pussitada ja politsei arreteeris sündmuskohal 13 inimest. Väidetavalt oli Hagen üks neist, kes sai siis vigsatada.

Dilloni teatel tahab ta Ku Klux Klanist välja astuda ja liituda mõne teise valgenahaliste õiguste eest seisva rühmitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles