Süüria mässuliste ja tsiviilisikute evakueerimine Aleppost pole alanud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo elanike kannatuse lõpetamist nõudvad meeleavaldajad Londonis.
Aleppo elanike kannatuse lõpetamist nõudvad meeleavaldajad Londonis. Foto: DANIEL SORABJI/AFP/SCANPIX

Süüria ülestõusnute plaanitud evakueerimine veel nende käes olevatelt Aleppo aladelt lükkus täna hommikul mitme tunni võrra edasi, ütles linnas viibiv AFP ajakirjanik.

Süüria valitsusväed ja ülestõusnud saavutasid eile Venemaa ja Türgi vahendusel kokkuleppe tsiviilisikute ja ülestõusnute evakueerimiseks nendest üksikutest linnajagudest Aleppo kaguosas, mis on veel mässuliste käes.

Evakueerimine pidi algama Eesti aja järgi kell 5 hommikul, teatasid vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ja kohapealsed allikad.

Kolm tundi hiljem ei olnud Salaheddini linnajao serva pargitud evakueerimiseks mõeldud valitsuse bussid endiselt lahkunud.

Evakueerimise edasilükkumist ei ole selgitanud valitsus ega opositsioon.

Ülestõusnute aladel Aleppos on endiselt kümneid tuhandeid tsiviilisikuid.

Süüria valitsusväed on vallutanud 98-99 protsenti ülestõusnute käes olnud Ida-Aleppo aladest ning Venemaa teatel on mässulised surutud kolme ruutkilomeetri suurusele alale linna kaguosas.

Linna üle kontrolli saavutamine võib tähendada režiimi jaoks viis aastat kestnud kodusõjas pöördepunkti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles