Ida-Aleppos jätkuvad mürsurünnakud relvarahust hoolimata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässuliste ala Aleppos.
Mässuliste ala Aleppos. Foto: ABDALRHMAN ISMAIL/REUTERS/Scanpix

Ülestõusnute käes olevatel Ida-Aleppo aladel korraldatakse taas suurtüki- ja raketirünnakuid hoolimata relvarahust, mis peaks lubama võitlejatel ja tuhandetel tsiviilisikutel alalt lahkuda.

Aleppo meediaaktivist Mahmoud Raslan ütles, et tegi reportaaži ühele Türgi agentuurile, kui tema kõrvale maandus kell 10.15 rakett. Raslan esitas Associated Pressile plahvatusest ka helisalvestise.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmeil oli umbes samal ajal kuulda plahvatust mässuliste kontrollitud Saif al-Dawleh' rajoonis.

Eile sõlmiti relvarahu, mille käigus tahetakse mässuliste enklaavist evakueerida seal piiramisrõngas olevad võitlejad ja tsiviilisikud.

Evakueerimine pidi algama täna varahommikul, kuid lükati edasi.

Rahvusvaheline telekanal al-Mayadeen TV näitas videopilti Süüria valitsuse bussidest, mis ootasid tegevusetult evakuatsiooni kokkulepitud kohas. Viivituse põhjus pole esialgu teada.

Telekanali sõnul on oodata veel paaritunnist viivitust. Bussid on valmis toimetama 5000 võitlejat ja nende perekonnad Aleppo provintsi maapiirkonnas asuvasse Atarebi, lisas kanal.

Süüria valitsus ega opositsioon pole viivitusest teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles