Niinistö: Soome kaitsehanked tekitavad poliitilisi pingeid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Indulis Berzins, Soome kaitseminister Jussi Niinisto ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso NATO kaitseministrite kohtumisel.
Läti kaitseminister Indulis Berzins, Soome kaitseminister Jussi Niinisto ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso NATO kaitseministrite kohtumisel. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP/SCANPIX

Soome suurte kaitsehangetega seoses on keerulise majandusolukorra tõttu lõkkele löönud poliitilised kired, kuid esialgu on neid vähe ning sõjaväe kõigi harude toimimise vajaduses on parlamendis üsna hea ühisarusaam, ütles kaitseminister Jussi Niinistö.

Ministri sõnul seovad suurhanked, nagu hävitajate ost, ka tulevasi valitsusi, mistõttu tahtis praegune valitsus konsulteerida ka kõigi teiste erakondadega.

Sõjatehnika hankeid kajastatakse ka käimasolevas kaitseuuringus, mis valmib Niinistö sõnul konstruktiivses vaimus.

«Mõningane peenhäälestus on veel ees. Siiski tundub, et raport esitatakse parlamendile kevadistungjärgu alguses veebruaris,» ütles ta.

Kaitseminister tuletas meelde, et Soome jätkab rahvusvahelist koostööd lisaks NATO-le ja Rootsile ka USA ja Suurbritanniaga, kellega allkirjastati kaitsealase koostöö dokumendid.

Samalaadseid dokumente valmistatakse ette ka Saksamaaga, Eesti ja Poolaga allkirjastatud dokumente uuendatakse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles