Soome kavandab Trumpi ja Putini kohtumist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi (paremal) ja Vladimir Putini suudlust kujutav grafiti Leedu pealinnas Vilniuses.
Donald Trumpi (paremal) ja Vladimir Putini suudlust kujutav grafiti Leedu pealinnas Vilniuses. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Soome soovib Arktika Nõukogu eesistumise ajal korraldada tippkohtumise, millest võtaksid osa ka Venemaa president Vladimir Putin ja Ühendriikide tulevane riigipea Donald Trump.

Soome võtab kaheksat riiki ühendava Arktika Nõukogu eesistujakoha Ameerika Ühendriikidelt üle tuleva aasta mais. Lisaks Soomele, Ühendriikidele ja Venemaale kuuluvad nõukokku veel ka Kanada, Taani, Island, Norra ja Rootsi ning veel 12 vaatlejariiki.

Kui varem oli Soome teatanud, et soovib kaks aastat vältava eesistumise ajal korraldada 2019. aastal liikmesriikide välisministrite kohtumise, siis nüüd mõtlevad põhjanaabrid ka riigipeade tippkohtumisele.

Tasub märkida, et seni pole nõukogu veel kunagi riigijuhtide tasemel kohtunud. Soome välisministeeriumi esindaja Aleksi Härkönen ütles Helsingin Sanomatele, et ka oma eesistumist lõpetavad Ameerika Ühendriigid kavandavad kevadel kõrgetasemelist kohtumist. Siiski pole teada, kes sellest osa võtavad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles