Soomes suundub valimistele Feministlik partei (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisliikumisega seostatav legendaarne J. Howard Milleri Teise maailmasõja aegne propagandaplakat.
Naisliikumisega seostatav legendaarne J. Howard Milleri Teise maailmasõja aegne propagandaplakat. Foto: THE NEW YORK TIMES/NYT/Scanpix

Soome tulevakevadistel kohalikel valimistel plaanib oma nimekirjadega välja minna ka suvel rajatud Feministlik partei.

Erakonna liikmete teatel on nende eesmärgiks lisaks naiste õiguste eest seismisele võidelda ka rassismi ja muud liiki diskrimineerimise vastu. Partei disainerist ja ajakirjanikust kaasasutaja Katju Aro sõnul leidub Soomes diskrimineerimist nii teistsuguse nahavärvi kui nime pärast.

Lisaks tahab põhjanaabrite Feministlik partei tasakaalustada majanduslikku ebavõrdsust, mis nende hinnangul on tekkinud Soome praeguse valitsuse tegevuse tagajärjel. Feministide sõnul on see enim löönud just naisi ja vähemusi.

Et erakonnal on asutamiseks vajalikud 5000 allkirja nüüd koos, suundusid nad sel nädalal justiitsministeeriumisse parteid registreerima. Kui nende dokumendid on korras, saab Feministlikust parteist Soome 14. ametlikult registreeritud erakond.

Hiljuti on põhjanaabrite juures registreeritud ka Viskipartei, Piraadipartei ja Loomaõiguste partei.

Hiljuti on põhjanaabrite juures registreeritud ka Viskipartei, Piraadipartei ja Loomaõiguste partei.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles