Forbes valis Putini Trumpi ees maailma mõjukaimaks (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Scanpix

Ajakiri Forbes valis Vene presidendi Vladimir Putini neljandat aastat järjest maailma mõjukaimaks isikuks, USA riigipeaks valitud Donald Trump jäi teiseks, selgus täna ajakirja iga-aastasest edetabelist.

«Vene president on suurendanud oma riigi mõju peaaegu igas maailmanurgas,» kirjutab USA majandusajakiri.

«Kodumaast Süüria ja USA presidendivalimisteni - Putin saab jätkuvalt oma tahtmise. Putin ei lase globaalsetel normidel oma tegevust piirata ja tema haare on viimastel aastatel veelgi suurenenud,» lisab Forbes.

Mõjukate edetabelis teisele kohale platseerunud Trump, kellest saab kuu aja pärast Ühendriikide president, on Forbesi teatel ilmutanud immuunsust skandaalide suhtes, kongressi mõlemad kojad on tema poolel ja tal on miljardite väärtuses isiklikku varandust.

Novembris USA presidendiks valitud Trump oli Forbesi 2015. aasta edetabelis alles 72. kohal.

Kolmas koht läks tänavu Saksa kantslerile Angela Merkelile, kes on juhtinud Euroopa suurima majandusega riiki nüüdseks juba 11 aastat ja kavatseb tuleval aastal taas kantsleriks kandideerida.

Mullu teisel kohal olnud lahkuv USA president Barack Obama on tänavu kukkunud 48. kohale.

Neljas on Hiina president Xi Jinping ja viies paavst Franciscus.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles