Pildid ja videod: Eiffeli torn pimenes protestiks Aleppos toimuvale (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinna Pariisi üks vaatamisväärsusi, Eiffeli torn jäi Süürias Aleppos toimuva veresauna tõttu eile protestiks valgustuseta.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo sõnul protesteerisid nad pimendamisega Aleppo tsiviilelanike tapmise vastu, edastab AFP.

Pariisi Eiffeli torn pimenes protestiks Aleppos toimuvale
Pariisi Eiffeli torn pimenes protestiks Aleppos toimuvale Foto: FRANCOIS MORI/AP/Scanpix

ÜRO teatas teisipäeval, et Aleppos on viimasel ajal hukkunud umbes 82 inimest,kelle seas oli 11 naist ja 13 last. Rahvusvahelise meedia andmetel võivad tsiviilelanike tapmiste taga olla Süüria valitsusväed, mille sõdurid käivad majast majja ja lasevad linna jäänud elanikke maha.

Aleppos on Süüria valitsusvägede pealetungis ja Venemaa õhurünnakutes, mida tehakse mässuliste vastu, kaotanud elu rohkem kui 465 tsiviilelanikku, kelle seas on 62 last.

Mässuliste tõttu on valitsusvägede kontrolli alla olevatel Aleppo aladel kaotanud elu 142 tsiviilelanikku, kellest 42 olid lapsed.

ÜRO-l ja vaatlusorganisatsioonil Syrian Observatory For Human Righst andmetel kasutavad mõlemad sõdivad pooled linna jäänud elanikke inimkilpidena.

Nii Süüria valitsusväed kui mässulised takistavad tsiviilelanikel Aleppost lahkuda. Novembrikuistel andmetel õnnestus Aleppost põgeneda 130 000 elanikul, kuid ei ole täpselt teada, kui palju veel linna elanikke jäänud on.

Sel nädalal pidi hakkama kehtima relvarahu, et elanikud ja mässulised saaksid rahulikult Ida-Aleppost evakueeruda, kuid seda rikuti mitmel korral.

Mässuliste teatel jõuti uuesti kokkuleppele, kuid Süüria võimud ja valitsusvägede esindajad ei ole seda kinnitanud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles