Uuring: eurooplased ülehindavad moslemite osakaalu elanikkonnast mitu korda (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkinit kandev islamiusuline naine Prantsusmaal Marseille´is.
Burkinit kandev islamiusuline naine Prantsusmaal Marseille´is. Foto: Reuters/ScanPix

Kui keskmise prantslase arvates on iga kolmas Prantsusmaa elanik islamiusuline, siis tegelikult moodustavad moslemid selle riigi elanikkonnast 7,5 protsenti, selgus Ipsos Mori värske arvamusküsitluse tulemustest. Sama uuringu järgi hinnatakse moslemite osakaalu rahvastikust mitu korda suuremaks ka teistes Euroopa riikides.

Novembris 40 riigis tehtud uuringu korraldajad palusid vastata küsimusele: mitu inimest teie riigi sajast elanikust on teie arvates moslemid? Uuringufirma teatel oligi kõige suurem vahe reaalsuse ja vastajate hinnangute vahel Prantsusmaa puhul.

Moslemitest elanikkonna osakaalu rahvastikust hinnati tegelikust suuremaks 38 riigis 40st. Suure moslemi kogukonnaga Indoneesia ja Türgi olid ainsad kaks riiki, kus vastajad pidasid islamiusulistest elanikkonna osakaalu tegelikust väiksemaks. Näiteks Türgis arvati, et riigi elanikkonnast on islamiusulised 81, kuid tegelik näitaja on uuringu korraldajate andmetel 98 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles