Euroarmee pole tõsine jututeema (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pratsusmaa Rafale'id on üks neljast ELis toodetavast hävitajatüübist. Ülejäänud kolmest eristab neid muuseas fakt, et ükski teine Euroopa riik peale tootjamaa neid endale soetanud pole.
Pratsusmaa Rafale'id on üks neljast ELis toodetavast hävitajatüübist. Ülejäänud kolmest eristab neid muuseas fakt, et ükski teine Euroopa riik peale tootjamaa neid endale soetanud pole. Foto: SIPA/Scanpix

Euroarmee ja ELi sõjaline peakorter – need ideed tunduvad ka eile Brüsselis Euroopa Ülemkogul peetud kaitsearutelude valguses paigutuvat samasse ritta pigem britte hirmutavate alusetute euromüütide kui ühenduse pärisplaanidega.

Veidi rohkem kui kuu aja eest vana maailma jahmatuseks USAs presidendiks valitud Donald Trumpiga seotud ootusärevust võis tunda ka ELi aasta viimasel ja peaminister Jüri Ratase elu esimesel tippkohtumisel.

Seda tunnistasid poliitikud ja ametnikud. Ilmselt just sellest andis märku ka pressisaalide täitumus – kuigi mingit pommuudist lubavat teemat selle kohtumise kavas polnud, oli iste- ja lauakohtade ning hingamiskõlbliku õhuga kaunis kitsas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles