Tusk tõi kaasa traagilise üllatuskülalise

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo Salaheddini linnaosa.
Aleppo Salaheddini linnaosa. Foto: YOUSSEF KARWASHAN/AFP/Scanpix

Euroopa liidunõukogu president Donald Tusk võttis eilse ülemkogu avaistungile kaasa üllatuskülalise. Aleppo meer Brita Haj Hassan meenutas nii oma kohalolu kui ka sõnadega ELi liidritele linna armetut seisu ja mingis mõttes ka eurooplaste abitust nende naabruses toimuva kriisi leevendamisel.

Hassan rääkis Brüsselisse kogunenud ELi valitsusjuhtidele nii Aleppos kui ka laiemalt Süürias toimuvast. Üks põhiline suurte murede allikas, kellele Hassani otsesõnu osutas, on Venemaa. Seda nii otsese sõjalise tegevusega Süürias ja Bashar al-Assadi vägede toetuseks kui ka ÜRO Julgeolekunõukogus, kus nad kasutavad oma vetoõigust, mida Aleppo meer nimetas otsesõnu mõrvarlikuks.

«Pärast rahvusvahelise kogukonna läbikukkumist ootab 50 000 Ida-Aleppo kodanikku ainult oma surma,» kõlasid Hassani karmid sõnad europealinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles