Abiühendused: Venemaa on sooritanud Aleppos sadu sõjakuritegusid (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Aleppo linna mässuliste käes oleva osa evakueerimine.
Süüria Aleppo linna mässuliste käes oleva osa evakueerimine. Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP

Nelja Süüria organisatsiooni hinnangul vastutab Venemaa suure tõenäosusega 304 rünnaku eest Aleppos, mis rikuvad humanitaarseadusi ja võivad kujutada endast sõjakuritegusid.

Kirjas ÜRO sõltumatule Süüria uurimiskomisjonile märkisid organisatsioonid, et nende rünnakute tagajärjel hukkus 1207 inimest, sealhulgas 380 last.

«Tõendid näitavad selgelt, et Venemaa on pannud toime või seotud sõjaroimadega Süürias,» seisab eile Associated Pressi käsutusse jõudnud kirjas.

Kirjale olid alla kirjutanud Süüria tsiviilkaitse otsingu- ja päästerühmitus, mida teatakse ka Valgete Kiivritena, Süüria Inimõiguste Võrgustik, Sõltumatute Arstide Ühendus ja Rikkumiste Dokumenteerimise Keskus.

Organisatsioonid ütlesid komisjonile, et neil on au esitada tõendeid, tunnistusi ja muud asjakohast teavet, mis uurimist toetab ning aidata tuvastada arvatavaid toimepanijaid.

Kiri oli saadetud sõltumatu komisjoni juhile Paulo Sergio Pinheirole.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles