Video: Kanada võimude hoiatus: ärge lükake soola lakkuvat põtra autost eemale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdra eest hoiatav silt Kanadas
Põdra eest hoiatav silt Kanadas Foto: unknown/©The Image Works / TopFoto/Scanpix

Kanada Alberta provintsi võimud edastasid selle nädala alguses autode juurde tulevate põtrade kohta hoiatuse.

Võimude teatel elavad autodelt soola lakkumas käivad põdrad Kananaskise rahvuspargis, kuid nüüd talvisel ajal on neid nähtud parkimispaikadel ja teedel autode juures, edastab NBC News.

«Põdrad käivad parklastes olevatelt autode külgedelt soola lakkumas. Hoiatus: ärke lükake põtra autost eemale, las ta teeb oma tegemised ära ja läheb oma teed,» teatasid ametnikud.

Põdrahoiatus käib eelkõige Chesteri järve ümbruse ning Burstall Passi parkimispaikade ja sealse piirkonna kohta.  

Põdrad
Põdrad Foto: Mark Thiessen/AP/Scanpix

Calgary loomaaia põdraeksperdi Doug Whiteside’i teatel kasvab metsloomadel talvel soolavajadus ning kui seda looduslikult ei ole saadaval, siis tulevad loomad autode juurde, mille külgedel on teedelt pärit soola.

«Põdrad toituvad taskaalustatult, kuid talvisel ajal nende soolavajadus kasvab. Nad saavad soola mitmest toidust, kuid kui ei saa piisavalt, siis hakkavad otsima kohti, kus soola saab, kaasa arvatud autod,» teatas Whiteside.

Võimud soovitasid matkajatel jääda põtradest vähemalt 30 meetri kaugusele. Autos olijad saavad põdrad eemale peletada signaali andmisega.

«Seda põtra, kes on tulnud auto juurde, ei tohi auto akna kaudu eemale lükata, sest loom võib agressiivseks muutuda. Samuti ei tohi  autost välja tulla ja siis hakata põtra hirmutama, et ta lahkuks. Las loom saab oma suutäie, siis läheb ta ise minema,» teatasid võimuesindajad.

Kanadas on ka varasematel talvedel tulnud ette juhtumeid, milles autoomanikud on hädas nende masinatelt soola lakkuvate põtradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles