Tšiili majandusminister palus vabandust seksinuku vastuvõtmise pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili majandusminister Luis Cespedes ja seksinukk
Tšiili majandusminister Luis Cespedes ja seksinukk Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Tšiili majandusminister Luis Cespedes palus andestust, et võttis majandusekspertide lõunasöögil kingitusena vastu seksinuku.

Cespedes sai sellise kingituse Tšiili eksportööride assotsiatsiooni Asexma juhilt Roberto Fantuzzilt, kes teatas, et selle kingituse eesmärk on Tšiili majandust ergutada, edastab AFP.

Täispuhutava seksinuku genitaalidepiirkonnas oli auk nagu seksinukkudel tavaliselt on ja ta suule oli kleebitud kleeplint, millel oli kirjas «majanduse ergutamiseks».

Tšiili majandusjuhid ning majandusminister Luis Cespedes seksinukuga
Tšiili majandusjuhid ning majandusminister Luis Cespedes seksinukuga Foto: GEORGE CADENAS/AFP/Scanpix

See kingitus tekitas tšiillastes, kaasa arvatud riigi juhtkonnas sõnavõttudelaviini, et mis on ministrile sobiv ja mis mitte.

Cespedes sai nukku vastu võttes aru, et tegemist on naljaga ja naeris selle peale, kuid üsna varsti palus vabandust ja teatas, et sellise nuku kinkimine oli tema jaoks ootamatu.

«Mul on naine, tütar ja lapselapsed. Minu eesmärk ei olnud selle kingitusega naisi solvata,» teatas seksinuku ministrile kinkinud Fantuzzi.

Tšiili majandusminister Luis Cespedes ja seksinukk
Tšiili majandusminister Luis Cespedes ja seksinukk Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Osa tšiillaste arvates peaks Fantuzzi eksportööride assotsiatsiooni juhi kohalt lahkuma, kuna ta kingitus oli kahemõtteline ja solvav.

Tšiili esimene naispresident Michelle Bachelet arvas, et majandusmehed alavääristasid selle nukuga naisi.

«Minu valitsuse üks eesmärk on naistele nende õiguste tagamine, sest see, mis toimus Asexma lõunasöögil, on vastuvõtmatu,» teatas president.

Tšiili majandusjuhid ning majandusminister Luis Cespedes seksinukuga
Tšiili majandusjuhid ning majandusminister Luis Cespedes seksinukuga Foto: Jorge Cadenas/AP/Scanpix

2015. aastal Tšiilis tehtud küsitlus näitas, et 96 protsenti tšiillannadest peab oma riiki meeste ülemvõimukultuuriga riigiks. Tšiili meestest on samal seisukohal 80 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles