Putin lasi Jaapani peaministril ennast kolm tundi oodata (29)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe ja Venemaa president Vladimir Putin
Jaapani peaminister Shinzo Abe ja Venemaa president Vladimir Putin Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Jaapani peaminister Shinzo Abe ootas eile kuumaveebasseini ääres kolm tundi, enne kui tema külaline Venemaa president Vladimir Putin lõpuks kokkulepitud kohtumisele ilmus. 

Jaapani valitsuse esindaja sõnul põhjustas hilinemise Putini teadmata põhjustel viibinud lend.

Putin on oma hilinemiste tõttu kogunud teatud tuntuse ja ohvrid varieeruvad Saksa kantsler Angela Merkelist USA välisministri John Kerry ja paavst Fransiscuseni. Tihti tuleb teda oodata tunde.

Vaatlejate hinnangul võib tegemist olla taktikalise käiguga, mille eesmärgiks on ootajas tekitada ärevust ja anda Putinile psühholoogiline eelis. Teine variant on, et ta soovib poliitilises võimumängus näidata oma ülimuslikkust, kirjutatakse New York Postis.

Kui Jaapani välisminister Fumio Kishida selle kuu alguses Moskvat külastas, et Abe ja Putini kohtumist ette valmistada, tuli tal oodata pea kaks tundi. Kohtumine ise kestis vaid 30 minutit.

Aga ega seegi pole midagi erakordset, sest juba Putini eksabikaasa Ljudmilla kurtis Vene ajakirjanikule, et kui ta Putiniga tuttavaks sai, oli üsna tavaline, et mehe järele oodata tuli. «Poolteist tundi oli tavaline taks. Ükskord ootasin ma metroos ja mõtlesin, et 15 minutit on OK, pool tundi pole ka väga hull, aga kui tund oli mööda läinud ja meest ikka veel polnud, siis hakkas mul endast hale ja pisarad hakkasid voolama,» meenutas endine proua Putin. 

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles