Türgis hukkus autopommiplahvatuses 13 sõdurit, riik kehtestas meediasulu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülesvõte sündmuskohalt.
Ülesvõte sündmuskohalt. Foto: IHLAS NEWS AGENCY/AFP/SCANPIX

Türgi keskosas Kayseri linnas sai täna autopommirünnakus sõdureid vedanud bussile surma 13 ja viga 48 sõjaväelast, teatas armee.

Plahvatus tabas sõdurite bussi, kui see linnas asuvast eriüksuse peakorterist välja sõitis, ütles armee avalduses.

Vigastatud on toimetatud haiglasse. Lisaks sõduritele võib kannatanuid olla ka tsiviilelanike hulgas.

Telepildilt võis näha suitsevat bussivrakki, mille juures vigastatuid kiirabiautodesse paigutati. Mitme meediaväljaande teatel sõitis auto bussi külje alla ja lendas õhku. Plahvatus toimus Erciyesi ülikooli lähedal.

Buss kuulus linna transpordiametile, kuid vedas sõdureid, kes olid saanud linnaloa kohalikule turule minekuks, ütles uudisteagentuur Doğan.

Türgi võimud on kehtestanud julgeolekukaalutlustel plahvatuse asjus ajutise meediasulu. Peaministrikantselei manitses ajakirjandust hoiduma avaldamast materjale, mis võiksid tekitada üldsuses hirmu, paanikat või segadust ning teenida terroriorganisatsioonide huve.

Möödunud laupäeval nõudis väidetavalt kurdi mässuliste korraldatud pommiplahvatus Istanbulis 44 inimese elu.

Asepeaminister Veysi Kaynak ütles Kayseri plahvatust kommenteerides, et kahjuks oli see väga sarnane eelmisel nädalal Istanbulis toimunule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles