Trumpi tütar võtab esileedi kohustused (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump.
Ivanka Trump. Foto: Albin Lohr-Jones/SIPA/Scanpix

Ivanka Trump hakkab oma isa administratsioonis mängima olulist rolli, võttes enda kanda mõned riigi esileedile mõeldud kohustused, vahendab CNN.

Trumpi abid kavandavad Valge Maja Idatiiba esiperekonna kabinetti praeguse esileedi kabineti asemele, teatasid asjaga kursis olevad allikad CNN-ile.

Trumpi abikaasa Melania Trump ei loobu oma rollist Valges Majas, kuid lisaks temale saab tähtsa positsiooni ka Ivanka. Allikate teatel võtab Ivanka endale Washingtonis võõrustaja rolli ning hakkab isa nõustama erinevates küsimustes perekonnaseadusest kliimamuutusteni.

«Ivanka rolli osas ei ole veel lõplikke otsuseid tehtud,» täpsustas Trumpi kõneisik Hope Hicks.

Ka Ivanka abikaasa Jared Kushneri amet ei ole veel paika pandud. Kindel on vaid see, et kirjastaja ja ärimehe koht saab olema Valge Maja Läänetiivas ja tõenäoliselt luuakse talle sinna ka kabinett. Kushner mängis Trumpi kampaanias kandidaadi nõunikuna võtmerolli.

Trump on andnud mõista, et sel ajal, kui ta peab Valges Majas viibima, võtavad Donald Trump juunior ja Eric Trump enda peale tema äriettevõtete haldamise. Kushner ja Ivanka aga peaks kolima Washingtoni ja asuma tööle valitsuse juures.

Üksikasjad on aga ebaselged ning 1967. aastal vastu võetud seadusega ei ole ametnikel lubatud sugulasi palgata või edutada. Siiski võib leiduda seadusauk, mis lubab Trumpil oma tahtmist saada. Nimelt on sätestatud, et riik ei ole kohustatud seadust rikkunud isikutele palka maksma, mis tähendab aga seda, et Ivanka ja Kushner võivad lihtsalt ilma palgata tööle hakata.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles