Jeemenis hukkus enesetapurünnakus üle 30 sõduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Sawlaba baas Jeemenis.
Al-Sawlaba baas Jeemenis. Foto: SALEH AL-OBEIDI/AFP/Scanpix

Lõuna-Jeemenis Adeni linnas sai täna enesetapurünnakus surma vähemalt 30 sõjaväelast, kes olid tulnud baasi palgale järele, ütlesid sõjaväeametnikud ja meedikud.

Rünnaku sihtmärgiks oli Adeni kirdeosas Al-Arishi linnajaos asuv Al-Solbani sõjaväebaas. Ründaja sulandus palka ootava rahvahulga sekka ja õhkis end. Paljud said vigastada.

Kaheksa päeva varem sai Adenis samalaadses plahvatuses surma 48 ja viga 29 sõdurit. Siis võttis rünnaku eest vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

IS-i džihadistid tegutsevad aktiivselt kodusõjas riigi lõuna- ja idaosas.

IS ja võistlev rühmitus Al-Qaeda on kasutanud ära Jeemeni valitsuse ja pealinna Sanaa hõivanud šiiamässuliste huthide konflikti, et kinnitada kanda riigi lõunaosas.

Mõlemad rühmitused on teinud arvukalt rünnakuid Jeemeni suuruselt teises linnas Adenis, kus paikneb rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus.

Al-Qaeda distantseerus aga 10. detsembri rünnakust, öeldes, et hoidub valamast moslemite verd ning keskendub võitlusele USA ja tema liitlastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles