NATO: Süüria sõtta sekkumine teeks asja ainult hullemaks (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: Alexey Vitvitsky/Sputnik/Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kaitses täna alliansi otsust Süüria konflikti mitte sekkuda, öeldes, et see teeks olukorra ainult hullemaks.

Kõik 28 NATO liikmesriiki kuuluvad USA juhitavasse koalitsiooni, mis võitleb nii Süürias kui Iraagis äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), kuid Süüria konfliktiga ei ole nad otseselt seotud.

«Süürias on kohutav humanitaarkatastroof. Mõnikord on õige sõjaliselt sekkuda, nagu Afganistanis,» ütles Stoltenberg Saksa ajalehele Bild am Sonntag.

«Aga mõnikord on sõjalise operatsiooni hind kõrgem kui kasu. Süürias toimuvat vaadates jõudsid NATO partnerid järeldusele, et sõjaline sekkumine muudaks kohutava olukorra üksnes halvemaks.»

«Me riskiksime muuta see veel suuremaks regionaalseks konfliktiks. Või sureks veel rohkem süütuid inimesi. Sõjaline sekkumine ei ole alati lahendus,» seletas NATO juht.

Läänt on süüdistatud suutmatuses Süüria veretööd peatada.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles