Jordaanias sai rünnakutes surma kümme inimest, nende seas Kanada turist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakud Jordaanias.
Rünnakud Jordaanias. Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS/Scanpix

Jordaania lõunaosas sai rünnakutes politseijaoskonnale ja patrullidele surma kümme inimest, nende hulgas üks Kanada turist, teatas julgeolekuallikas.

Rünnakud leidsid aset Jordaania lõunaosas asuvas Karaki linnas.

Jordaania julgeolekuameti andmetel said surma seitse politseinikku, kaks Jordaania tsiviilisikut ja naisturist Kanadast.

Julgeolekuameti teatel sai haavata 27 inimest, nende seas on nii politseinikke kui tsiviilisikuid.

Politsei ütles avalduses, et mitu kurjategijat, kes sooritasid täna pärastlõunal inetuid kuritegusid, hukkus ning julgeolekujõud otsivad piirkonda läbi, et leida nende kaaslasi.

Politsei teatel hõivasid ründajad ka ristisõdijate aegse Karaki kindluse ülemised korrused ja avasid sealt politseinike pihta tule.

Julgeolekuallikate andmetel võis ründajaid olla viis või kuus.

Jordaania peaminister Hani al-Malki ütles parlamendis, et eriüksused on sisse piiranud 10 relvastatud isikut, kes on Karaki tsitadellis.

Esialgu ei ole teada, kes rünnakud korraldas.

Jordaania kuulub USA-juhitavasse koalitsiooni, mis võitleb äärmusrühmituse Islamiriik džihadistidega Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles