Aleppo idaosast pääses õhtul veel 350 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo idapiirkonda tsiviilisikute evakueerimiseks toodud bussid.
Aleppo idapiirkonda tsiviilisikute evakueerimiseks toodud bussid. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Süürias õnnestus pühapäeva hilisõhtul Aleppo idaosast lahkuda veel 350 inimesel, teatasid meedikud.

"Saabus viis bussi evakueeritutega mässuliste valduses olevatest Aleppo idaosa piirkondadest," ütles tsiviilelanike evakueerimist koordineeriva meedikute rühma juht Ahmad al-Dbis.

"Nad ei olnud seal süüa saanud, polnud midagi juua, nende lapsed on külmetunud ja nad ei saanud isegi tualetis käia," kirjeldas arst olukorda.

Ida-Aleppo mässuliste aladele jäänud tsiviilelanike ja võitlejate evakueerimine algas neljapäeval. Tuhanded inimesed viidi busside ja kiirabiautodega linnast välja. Vahepeal evakueerimine peatati, sest valitsus süüdistas mässulisi evakuatsioonikokkuleppe tingimuste rikkumises, kuid lõpuks saavutati taas üksmeel.

Evakueerimine katkestati ka pühapäeval, sest mässulised ründasid tsiviilisikute järele saadetud autobusse ja süütasid need põlema.

Internetis avaldatud videol võib näha relvastatud mehi põlevate busside kõrval, kes tulistavad õhku ja juubeldavad.

"Bussid, mis toodi usutaganejaid evakueerima, on põletatud," räägib taustal meeshääl. Sama mees hoiatab veidi hiljem, et "šiiasigadel ei lubata linnast lahkuda".

Video ehtsust pole võimalik kinnitada, kuid see ühtib uudisteagentuuri Associated Press ajakirjanike sündmuskohalt saadud pildiga.

ÜRO andmetel on opositsiooni kätte jäänud Aleppo sektoris lõksus umbes 40 000 tsiviilelanikku ja mässulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles