Ukraina idaosas sai lahingus surma viis sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debaltseve.
Debaltseve. Foto: Petr Anikukhin/AP

Ukraina armee teatas pühapäeval, et riigi idaosas sai lahingus venemeelsete separatistidega surma viis sõjaväelast.

Sõjaväe eestkõneleja Leonid Matjukhini sõnul sai Debaltseve asula kontrolli pärast puhkenud relvakokkupõrkes viga veel kuus sõjaväelast.

"Pühapäeval ründasid mässulised meie positsioone Debaltseve ümbruses," rääkis Matjukhin.

Sõjaväe pressiesindaja andmetel kestis lahing kaks tundi ning selles kasutati suurtükiväge ja granaadiheitjaid. Armee esindaja info kohaselt sai surma 20 mässulist ja umbes 30 haavata.

Venemeelsete mässuliste esindaja Eduard Basurini sõnul pole hukkunud võitlejate arv veel teada.

"Mulle pole ohvrite arvu kohta informatsiooni laekunud," ütles Basurin.

Separatistid süüdistasid Ukraina sõdureid katses hõivata tagasi positsioone, mille nad kaotasid kaks aastat tagasi.

"Me purustame nad," ähvardas Basurin.

Tegemist oli ühe kõige verisema relvakokkupõrkega piirkonnas mitme kuu jooksul.

Kaitseministeeriumi kõneisik Oleksandr Motuzjanõk oli varem päeval öelnud, et Ukraina relvajõud viimase ööpäeva jooksul Donbassis kaotusi ei kandnud, kuid nende positsioone tulistati kõigil suundadel ja muu hulgas kasutati suurekaliibrilisi suurtükke.

Hollandi valitsus kiitis reedel heaks seaduseelnõu, mida on vaja Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonileppe ratifitseerimiseks.

Hollandi valijad lükkasid assotsiatsioonileppe referendumil tagasi, kuid Brüsseli tippkohtumisel saavutatud kompromiss pakub eeldused leppe ratifitseerimiseks.

"Me (Hollandi valitsus) peame vajalikuks see lepe ratifitseerida," ütles peaminister Mark Rutte eelnõu kohta, mille peab veel heaks kiitma Hollandi parlament.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles