Türgi eitas väiteid jõulupidustuste keelamise kohta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi allikad eitasid Saksa meedias ilmunud teateid, nagu oleks Istanbulis asuvas rahvusvahelises koolis keelatud jõulude tähistamine.

«Saksa meedia teated saksa õpetajatele kehtestatud jõulupidustuste piirangutest [Istanbulis asuvas rahvusvahelises koolis] ei peegelda tegelikkust,» teatas osaliselt Saksa riigi rahastav Istanbuli Lisesi kakskeelne kool avalduses. Selle järgi otsustasid õpetajad ise selgitusi andmata jõulukontserdi tühistada.

Saksamaa välisministeerium lubas nädalavahetusel, et küsib taoliste väidete kohta Türgi võimudelt aru. Mitmed Saksa poliitikud nimetasid väidetavat keeldu sammuks haridus- ja usuvabaduse vastu ning märgiks Türgi langemisest autokraatiasse.

Jõulupidustuste keelamist eitas ka Türgi võimupartei esindaja Mustafa Yeneroğlu, kes teatas oma mikroblogivõrgustikus Twitter, et tegu on valeväitega, millel pole midagi pistmist Türgi-Saksa suhetega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles