Türgi eitab väidetavat salatehingut Venemaaga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustused Aleppos.
Purustused Aleppos. Foto: Mihhail Aleddin/Sputnik/Scanpix

Türgi välisministeerium eitas täna väidetava salatehingu sõlmimist Venemaaga Süüria tuleviku üle hoolimata kahe riigi paranenud koostööst, mis viis kokkuleppele inimeste evakueerimiseks sõjast laastatud Aleppost.

Türgi ja Venemaa suhete hiljutine soojenemine pärast madalseisu seoses Vene lennuki allatulistamisega Türgi-Süüria piiril on põhjustanud oletusi, et Türgi nõustus Venemaa abiga Süüria valitsusvägedele Aleppo vallutamisel ning sai vastutasuks lubaduse, et Moskva ei sekku Türgi operatsioonidesse Süüria põhjaosas.

«Meie seda nii ei näe,» ütles Türgi välisministeeriumi ametnik täna. «Me ei sõlminud mingit tehingut, me ei näe siin mingit seost.»

Türgi väed ja nendega liidus olevad ülestõusnud jätkavad pealetungi Süüria Al-Babi linnale, kus on kohanud pühasõdalaste ägedat vastupanu.

Homme kohtuvad Moskvas Vene, Türgi ja Iraani välisminister, kes arutavad võimalusi Süüria konflikti lahendamiseks. Välisministrite kohtumisega samaaegselt peavad Moskvas läbirääkimisi ka kolme riigi kaitseministrid.

«Moskva tegi ettepaneku, et Türgi, Venemaa ja Iraan võiksid koos lahendust leida, algul Aleppos, kuid edasi ehk ka teistes Süüria osades,» ütles Türgi välisministeeriumi ametnik. «Me ei looda kohtumiselt imet, kuid see annab võimaluse toimuvast aru saada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles