Prantsuse kohus tunnistas IMFi juhi süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde.
IMFi juht Christine Lagarde. Foto: Charles Platiau / Reuters / Scanpix

Prantsuse kohus mõistis täna Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhi Christine Lagarde´i süüdi hooletuses, kuid ei määranud talle trahvi ega vanglakaristust.

Süüdimõistmine puudutab Lagarde´i ametiaega Prantsuse rahandusministrina ja on seotud otsusega lubada lahendada äritegelase Bernard Tapie´ ja riigi vaidlus tavakohtu asemel arbitraažis ning seal Tapie´le mõistetud 404 miljoni euro vaidlustamata jätmises.

Pole teada, millist mõju avaldab kohtuotsus Lagarede´i tööle IMF-i peadirektorina. Seni on IMF teda täielikult toetanud. IMF-i nõukogu koguneb kohtuotsuse järel Washingtonis.

Lagarde´i advokaat Patrick Maisonneuve tervitas oma kliendi karistuseta jätmist, kuid tunnistas, et oleks eelistanud, kui Lagarde oleks lihtsalt süüdistusest vabastatud.

Lagarde anti kohtu alla oma 2007. aasta otsuse tõttu saata vaidlus seoses Adidase müügiga Tapie´lt riigile kuuluvale Credit Lyonnais´ pangale arbitraaži. Kohus vabastas Lagarde´i süüdistusest seoses vaidluse arbitraaži saatmisega, kuid tunnistas ta süüdi arbitraažis Tapiele mõistetud summa vaidlustamata jätmises.

Lagarde ütles eelmisel nädalal kohtus, et tegutses heauskselt ning tema ainus eesmärk oli kaitsta üldisi huve.

Lagarde oli Prantsuse rahandusminister aastail 2007-2011.

Alates 2011. aastast on ta IMF-i peadirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles