Ankaras lasti maha Venemaa suursaadik

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik Türgis Andrei Karlov pärast tulistamist. Paremal tema ründaja.
Vene suursaadik Türgis Andrei Karlov pärast tulistamist. Paremal tema ründaja. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi pealinnas Ankaras tulistati eile Venemaa suursaadikut Andrei Karlovit, kes suri hiljem kohalikus haiglas vigastustesse. 

Vene välisministeeriumi andmeil oli Karlov külastamas ühte Ankara kunstinäitust, kus tema pihta avas tule keegi türklane, keda ministeerium nimetas «islamiradikaaliks». Telekanali NTV väitel sai viga veel kolm tema kõrval olnud inimest, kes viidi kesklinnas asuvasse Güveni haiglasse.

Tulistamise hetkel pidas suursaadik kõnet, BBC andmeil tabas teda kaheksa kuuli. Ajaleht Hurriyet kirjutab, et esmalt tegi  ründaja  lasu õhku ning seejärel  võttis sihikule Karlovi. Ülikonda kandnud tapja olevat sisenenud muuseumisse politseitõendit esitades. Sündmuskohale saabusid Türgi julgeolekujõud, kes tulistaja «neutraliseerisid». Eile õhtuks polnud veel selge, kas see tähendas tema hukkumist või kinnivõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles