Blogi: Berliinis sõitis veok jõuluturul rahva sekka, on surnuid ja haavatuid (57)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliinis sõitis eile õhtul veok jõuluturul rahva sekka, Berliini politsei hinnangul on tegu tahtliku rünnakuga. Hukkus vähemalt 12 ja haavata sai 48 inimest. Berliini politsei viimastel andmetel pole aga eile rünnaku kahtlusalusena vahistatud isik õige mees ning tegelik süüalune on jätkuvalt jooksus.

Mida me praeguseks teame

  • Rünnak toimus eile õhtul kell 20.15 (Eesti aja järgi kell 21.15), kui Berliini Breitscheidplatzi jõuluturul sõitis rahva sekka Poola transpordifirmale kuulunud veok Scania. Sõiduki kiirus oli väidetavalt 65 km/h.
  • Saksa politsei uurib rünnakut kui tõenäolist terrorirünnakut.
  • Hukkunud on 12, vigastatuid 48. Saksamaa kriminaalpolitseijuhi Holger Münchiolitsei sõnul on hukkunute hulgas kuus sakslast.
  • Eesti kodanikke nende hulgas praeguse info kohaselt ei olnud.
  • Rünnaku kahtlusalusena on kinni peetud Pakistanist pärit 23-aastane Naved B, kellel oli juunis väljastatud ajutine elamisluba. Mees saabus Saksamaale 31. detsembril 2015 ja Berliini käesoleva aasta veebruaris. Berliini politsei sõnul on aga tõenäoliselt kättesaadud vale mees ja tegelik ründaja on jätkuvalt jooksus, vahendab Die Welt.
  • Veokist leiti surnuna ka teine mees, kes osutus Poola kodanikuks.  Veoki poolakast omaniku oli veok tema 37-aastase töötaja käes, kes transportis terastalasid ning pidi tegema Berliinis kaubalaadimiseks vahepeatuse. Alates eile pärastlõunast polnud tööandja aga temaga enam ühendust saanud.

  • Väidetavalt varastati masin Poolas ehitusplatsilt, teistel andmetel oli sõiduk olnud n-ö kaaperdamise hetkel teel Itaaliast tagasi Poola.

  • Täna varahommikul tegi Saksa eriüksus haarangu endise lennujaama Berliini Tempelhofi angaarides, mis on praegu kasutusel varjupaigataotlejate vastuvõtukeskusena. Politsei küsitles nelja kahekümnendates eluaastates meest, aga kedagi vahi alla ei võtnud.

Kui oled Berliinis, anna Postimehele endast teada +372 507 3066 või vihje@postimees.ee! 

Märksõnad

Tagasi üles