Berliini politsei: võtsime kinni vale mehe (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei täna Breitscheidplatzi jõuluturul.
Politsei täna Breitscheidplatzi jõuluturul. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

«Meil on käes vale mees.» Berliini politsei lähtub väljaande Welt info kohaselt praegu hüpoteesist, et kinnivõetud pakistanlane pole eilse jõuluturu-rünnaku sooritaja. Tegelik kurjategija olevat relvastatud ja vabaduses.

Berliini politseijuhi Klaus Kandti jutu kohaselt pole võimud kindlad, kas kinnivõetud isik juhtis veokit. Täna Berliinis ajakirjanike ees esinedes ütles ta vaid, et uurimine kestab.

Täna varem oli Saksamaa siseminister Thomas de Maizière teada andnud, et vahi alla võetud pakistanlane eitab kuritöö sooritamist. Mees jõudis Saksamaale eelmise aasta 31. detsembril ja registreeriti. Tema asüülitaotlusprotsess kestab veel, sest mitmel korral on vajalikud istungid ära jäänud.

De Maizière sõnul on 18 eilses rünnakus vigastada saanud inimese seisund raske ning surmasaanutest on tuvastatud ainult esimese paari ohvri isikud.

Saksa uudisteagentuuri dpa teatel leidsid võimud veokist ka vereplekkidega riideid. Kui pakistanlane kuritööpaigast mõnevõrra kaugemal kinni võeti, ei leitud tema rõivastelt vereplekke.

Eilses Breitscheidplatzi jõuluturu rünnakus sai surma vähemalt 12 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles