Islamistid näevad jõuluturgudes lihtsat sihtmärki

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal Nantes'i jõuluturul inimesi alla ajanud veok.
2014. aastal Nantes'i jõuluturul inimesi alla ajanud veok. Foto: Laetitia Notarianni/AP/Scanpix

Kuigi üleeilse Berliini rünnaku korraldaja kohta puudus eile kindel info, kutsus sunniitlik äärmusrühmitus ISIS kuu aja eest oma liikmeid ja toetajaid üles ründama Euroopa riikide linnades nii kohalike kui ka turistide seas populaarseid jõuluturgusid.

Novembris hoiatasid mitme Euroopa riigi julgeolekuasutused, et islamiäärmuslastel võib olla kavas rünnakute korraldamine jõulude ajal. Võimalike sihtmärkidena nimetati kaubanduskeskusi ja turuplatse.

Prantsusmaa oli üks nendest riikidest, mis hoiatas võimalike rünnakute eest. Kuu aega tagasi teatas riigi toonane siseminister ja praegune valitsusjuht Bernard Cazeneuve arvatavate rünnakuplaneerijate kinnipidamisest. Tema sõnul hoiti Prantsusmaalt, Marokost ja Afganistanist pärit kahtlusaluste tabamisega Marseille’is ja Strasbourgis korraldatud haarangute käigus ära järjekordne terrorirünnak Prantsusmaa pinnal. Kuigi osa kahtlusaluseid hiljem vabastati, on viis isikut jätkuvalt uurimise all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles