Saksa õudusunenägu sai ilmsiks

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnatud jõuluturg asub kuulsa Keiser Wilhelmi Mälestuskiriku kõrval. Ekraanil seisab tekst: «Kurbuses ja kaastundes ohvritele ning kõigile, keda see puudutas.»
Rünnatud jõuluturg asub kuulsa Keiser Wilhelmi Mälestuskiriku kõrval. Ekraanil seisab tekst: «Kurbuses ja kaastundes ohvritele ning kõigile, keda see puudutas.» Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Olukord Saksa pealinnas Berliinis muutus eile, päev pärast rünnakut Breitscheidplatzi jõuluturule veelgi ärevamaks, kui võimud teatasid, et pole kindlad, kas on vahistanud õige kurjategija. See aga tähendas, et tegelik ründaja oli endiselt vabaduses.

«Meil on üks kahtlusalune, kuid me ei ole kindlad, et ta on kurjategija, ja me ei tea, kas tegutses vaid üks kurjategija. Relva ei ole me leidnud ja seetõttu on ohutase jätkuvalt kõrge,» teatas eilsel pressikonverentsil Saksa föderaalse kriminaalpolitseiameti (BKA) juht Holger Münch.

Korrakaitsejuht hoiatas ka võimalike jätkurünnakute eest, öeldes, et sellistel juhtudel  tuleb arvestada suure võimalusega, et rünnakuid tuleb veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles