Kanada tugevdas julgeolekumeetmeid jõuluturgudel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betoontõkked Montrealis.
Betoontõkked Montrealis. Foto: AFP/Clement SBOURIN

Kanada tugevdas teisipäeval seoses Berliini terrorirünnakuga julgeolekumeetmeid Montreali ja Toronto jõuluturgudel, teatasid võimuesindajad.

Võimud toonitasid sealjuures siiski, et ohutase on riigis samaks jäänud.

Turgudele on paigaldatud muu hulgas betoontõkestused ja pisteliselt kontrollitud külastajaid.

Rootsi ja Taani politsei tugevdas Berliinis toimunud rünnaku tõttu kohalolekut Oslos ja Kopenhaagenis ning Londoni politsei vaatab üle oma julgeolekumeetmeid. Soome politsei teatel tugevdati kohalolekut jõuluturgudel juba esmaspäeval.

Prantsuse president François Hollande ütles teisipäeval, et Prantsusmaal on pärast veokirünnakut Berliini jõuluturul terroriohu tase kõrge.

Venemaa president Vladimir Putin andis samuti julgeolekuteenistustele käsu karmistada julgeolekumeetmeid kodu- ja välismaal.

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis teisipäeval vastutuse Berliinis korraldatud terrorirünnaku eest, edastas islamistidega seotud infokanal Amaq. Pühasõdalaste eestkõneleja sõnul oli ründaja rühmituse võitleja, kelle sihtmärgiks olid "ristisõdijate koalitsiooni kodanikud".

Berliini jõululaadal sõitis esmaspäeva õhtul rahva sekka veok, hukkus 12 ja sai viga 48 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles