Iraagis hukkus kurdipartei kontori juures plahvatuses seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks linna peatänavatest.
Üks linna peatänavatest. Foto: Far Orf/Worldmapz

Iraagi linnas Koysinjaqis kärgatas teisipäeva õhtul kaks plahvatust kurdipartei peakontori juures, hukkus seitse inimest, teatasid julgeolekuametnikud.

Siseministeeriumi täpsustuse kohaselt said plahvatuses surma viis erakonna liiget, üks julgeolekutöötaja ja laps. Haavata sai veel mitmeid inimesi.

Kurdi autonoomses regioonis on taolised rünnakud suhteliselt haruldased.

Tegemist oli erakonna Iraani Kurdistani Demokraatlik Partei (KDPI) peakorteriga. KDPI asutati 1945. aastal ning tegemist on Iraani vanima kurdiparteiga.

Erakond tegutseb nüüd peamiselt Iraagi kurdialadel. KDPI võitleb Iraanist iseseisvumise nimel ja laiendas relvastatud mässu pärast 1979. aastat, kui võimule tulnud islamistid üritasid liikumist maha suruda. Iraan hakkas 2011. aastal ründama KDPI liikmeid ka Iraagis.

Koysinjaq asub Iraani piiri lähedal.

Iraagi Kurdistan koosneb kolmest provintsist, millel on suhetes Bagdadi keskvõimuga autonoomia. Kurdistanil on oma valitsus, lipp ja julgeolekuteenistus, mida peetakse Iraagi sõjaväest professionaalsemaks. Kurdistan on jäänud suures osas puutumata vägivallakeerisest, mis lahvatas mujal Iraagis juba 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles