Austraalias rammis põlev kaubik kristlaste organisatsiooni kontorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlaste lobirühma Canberra peakontor pärast vahejuhtumit.
Kristlaste lobirühma Canberra peakontor pärast vahejuhtumit. Foto: Belinda Merhab/AP/SCANPIX

Austraalia kristlaste lobirühma peakontorit Canberras rammis põlev kaubik, teatas täna organisatsiooni juht Lyle Shelton.

Politsei kinnitas, et vahejuhtumil puudusid poliitilised või usulised motiivid.

«Ma olen vapustatud, et midagi sellist saab ka Austraalias toimuda,» ütles Shelton, kes postitas Twitterisse põlevast sõidukist fotosid.

Sheltoni kinnitusel on organisatsioon sel aastal saanud mitmeid ähvardusi.

Vahejuhtum leidis aset mõned päevad pärast rünnakut Berliini jõuluturule, kus surma sai 12 inimest ja mille korraldamise eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus ISIS.

«Masin rammis meie kontorit Canberras ja plahvatas. Keegi meie töötajatest õnneks viga ei saanud. Ma ei tea juhi seisukorda,» lisas Shelton.

Kohaliku meedia informatsiooni kohaselt olid kaubikus gaasiballoonid.

Lyle Shelton kahjustatud kontorihoone juures. Foto: Sean Davey / AFP / SCANPIX
Lyle Shelton kahjustatud kontorihoone juures. Foto: Sean Davey / AFP / SCANPIX Foto: SEAN DAVEY/AFP

«Politsei sõitis sündmuskohale, kus sõiduk oli hoonet ramminud. Juht oli ainuke, kes sai viga. Juhtunu uurimine jätkub,» öeldi politseist uudisteagentuurile AFP.

Veidi hiljem ütles politseiülem Mark Walters, et juhtumi motiivid on endiselt teadmata.

«Paistab, et juht süütas gaasiballoonid autos, mis põhjustas plahvatuse. Politsei vestles mehega, kui teda raviti. Korrakaitsjatel õnnestus aga tuvastada, et mehe teod polnud poliitiliselt, ideoloogiliselt või usuliselt motiveeritud,» toonitas Walters.

Televisioonis vahendatud kaadritel võis näha, et hoone mõlemad korrused said kahjustada ja purunenud olid aknad.

«Loomulikult me ei tea seda kaubikut juhtinud isiku motiive, kuid me oleme saanud mitmeid tapmisähvardusi, mille oleme edastanud ka politseile,» rääkis Shelton ajakirjanikele.

«See on rünnak sõnavabadusele Austraalias, millest ma olen sügavalt vapustatud ja mida ma ei arvanud, et kunagi oma eluajal siin näen,» lisas Shelton.

Masinat juhtinud 35-aastane mees kõndis pärast plahvatust haiglasse ja on praegu tõsiste põletushaavadega kriitilises seisundis.

Justiitsminister Michael Keenan kinnitas samuti, et ööl vastu tänast aset leidnud kokkupõrget ei käsitleta terrorirünnakuna.

«Politsei ei käsitle seda terrorirünnakuna ja kogukonnale pole mingisugust jätkuvat ohtu,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles