Galerii: Berliini Breitscheidplatzi jõuluturg avas uuesti uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliini jõuluturg, kus esmaspäeval hukkus veokirünnakus 12 inimest, avati täna uuesti – ehkki linlased on veel leinas ja kahtlusalust ei ole kätte saadud.

Puust tarekesed, kus saab osta hõõgveini, vorste, mänguasju ja jõuluehteid, tehti lahti kell 11. Piirkond, kus ründaja veoautoga rahva sekka sõitis, on jäetud aga tühjaks.

Berliini turukaupmeeste liit tunnistas, et Breitscheidplatzi turu taasavamise otsus ei tulnud kergelt. «Oleme ikka veel sügavalt vapustatud. Meie mõtted on vigastatute, surnute ja nende peredega,» ütles liidu esimees Michael Roden.

Keiser Wilhelmi mälestuskiriku kõrval asuval jõuluturul sõitis esmaspäeval rahva sekka terastalasid vedanud veok. Surma sai 12 ja viga 48 inimest. Haiglas on jätkuvalt 28 inimest, neist 14 vigastused on rasked.

Roden ütles, et austusest ohvrite vastu ei mängita turul rõõmsat peomuusikat ja jõulutulesid ei süüdata. Luuakse kaks mälestuspaika, kus inimesed saavad ohvritele austust avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles