ÜRO vaatlejad alustasid Ida-Aleppos tööd (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo idaosast lahkuvad mässulised võitlejad. 


 / AFP PHOTO / Omar haj kadour
Aleppo idaosast lahkuvad mässulised võitlejad. / AFP PHOTO / Omar haj kadour Foto: AFP/SCANPIX

ÜRO teatas täna, et organisatsiooni vaatlejad alustasid Ida-Aleppos tööd ning jälgivad evakueerimise viimast etappi.

«Vaatluse juurde on määratud 31 inimest,» ütles ÜRO humanitaarbüroo pressiesindaja Jens Laerke. «Kõik nad on hetkel töös,» lisas ta.

Laerke sõnul saabusid esimesed neist kohale üleeile õhtul. Aleppos viibib praegu umbes sada ÜRO töötajat ning mõned Ida-Aleppo vaatlejad saadi nende ridadest, lisas pressiesindaja.

Varasemal teatel lubas Süüria valitsus saata Damaskusest Ida-Alepposse 20 vaatlejat.

Töötajad viibivad Aleppo lõunaosssse Ramussa linnajakku viivas kontrollpunktis, läbi mille sõidavad evakuatsioonibussid. Linnajagu kontrollivad Süüria valitsusväed.

«See on ööpäevaringne operatsioon, mistõttu käib töö vahetustes,» ütles Laerke. Ta rääkis, et paika pandid rotatsioon – keegi olgu pidevalt kohapeal, sest liikumine toimub lakkamatult.

«Oli väga raske öö. Ilm on väga karm ning inimesed lahkuvad sadades erasõidukites,»  lausus Laerke.

«Väga ulatuslik, ohtlik, raske ja keeruline evakuatsioon jõuab täna viimasesse etappi,» ütles täna  Genfis ÜRO Süüria humanitaarabimeeskonna juht Jan Egeland. Hommikuse seisuga on Aleppost lahkunud 35 000 inimest, lisas ta.

Evakuatsiooni heaks on käigus üle 200 bussi, üle 750 auto ja veoki, lausus Egeland.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles