Tõendid viitavad üha selgemalt tuneeslasele

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avati Berliini Breitscheidplatzi jõuluturg taas.
Eile avati Berliini Breitscheidplatzi jõuluturg taas. Foto: CLEMENS BILAN/AFP/Scanpix

Saksa võimud jätkasid eile Berliini jõulutururünnaku 24-aastase tuneeslasest kahtlusaluse tagaajamist. Lisaks jõudsid päevavalgele üha uued tõendid, mis seostavad Anis Amri juhtunuga. Esmaspäevases rünnakus sai surma 12 ja vigastada 48 inimest.

Amri sõrmejäljed leiti rahva keskele sõitmiseks kasutatud Poola veoki kabiini seest ukselt, kinnitas eile Saksamaa siseminister Thomas de Maizière Berliinis ajakirjanikele. Olemasolevad tõendid näitavad, et Amri on suure tõenäosusega rünnaku toimepanija, ütles de Maizière. Väljaande Berliner Zeitung teatel avastas politsei Amri osalised sõrmejäljed ka roolilt.

Avastus vähendab võimalust, et varem sõidukist leitud mehe rahakott ja migratsioonipaberid olid sinna nimelt valejälgedele juhtimiseks asetatud. Ka jõudis väljaande Spiegel vahendusel päevavalgele, et Amri oli mitmel tuntud islamistide suhtlussaidil end enesetaputerroristiks välja pakkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles