Merkeli liitlased seadsid kantsleri valiku ette (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Horst Seehofer.
Angela Merkel ja Horst Seehofer. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli kristlike demokraatide (CDU) Baieri sõsarpartei CSU juhi Horst Seehoferi sõnul jätkatakse tuleva aasta valimiste järel valitsusliidus vaid siis, kui kehtestatakse sisserändajate ülempiir.

Möödunud aastal tuli Saksamaale 890 000 põgenikku ning CSU nõuab, et ülempiiriks kehtestataks 200 000 inimest aastas. Merkel on seni kõik sellised ettepanekud kategooriliselt tagasi lükanud ja öelnud, et CSU peaks kavast loobuma.

Seehofer ütles aga väljaandele Welt am Sonntag antud usutluses, et ta ei kavatse nõudmisest loobuda. «Sisserände ülempiir on integratsiooni ja julgeoleku eelduseks. See on ka põhjus, miks me pooldame 200 000 põgeniku limiiti aastas,» ütles Seehofer.

Kuigi tänavu on Saksamaale võrreldes 2015. aastaga vähem inimesi, pole Seehoferi sõnul see piisav garantii. «See pole garantii tulevikuks,» lausus Seehofer.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles